2014 szezon vége és a nyári Táborok

A Jégvirágos gyerekek „második otthona” a Miskolci Jégcsarnok 2014. áprilisban karbantartás miatt sajnos bezárt. Ráadásul Tatiana a szezon elején hozzánk érkezett edző is hazautazott Szentpétervárra, Erus megszervezte, hogy az Advance hétvégenként az iskola végéig Budapestre járjon edzeni a Gyakorló Jégcsarnokba a Senior lányokkal párhuzamban. Bár tagadhatatlanul körülményesebb volt így az edzés, mint itthon, mégis nemcsak szakmailag, hanem emberileg is jelentős pozitív hozadéka lett ennek az időszaknak is:

  • a lányok megértették a csapatsport egyik alapelvét, azt, hogy: ‘Mindenki Egyért’, hiszen itt mindenki utazására szükség volt ahhoz hogy ne legyen értelmetlen többiek munkája.

Mivel a miskolci Jégcsarnok ebben az évben nem nyitotta meg kapuit a már évek óta megszokott júliusi hónapban így a Klub megszervezte hogy az első nyári edzőtábort Budapesten a Káposztásmegyeri Jègcsarnokban töltse, mert a több hónapos kihagyás nagy visszaesést jelent a gyerekeknél, mind fizikai kondiciójukban mérve, mind korcsolyatechnikai fejlődésüket tekintve.

Budapestre érkezéskor amig a lányok a jégpályán megkezdték az edzést, addig a szülők a szálláshelyre logisztikázták a közel két hétre bepakolt csomagokat. Este viszont mikor a lányok is megérkeztek a szállásra egyértelművé vált mindenki számára, hogy nem tartózkodhat a csapat még egy éjszakát a helyen. Akik ott voltak a csapatból soha nem felejthető társasággal és élményekkel gazdagodva iszkoltak el mindannyian egy másik, sokkal kulturáltabb és barátságosabb helyre, a West end City szomszédságában, amit az előző éjszaka riadalmában Erus és Sárközi Betti(Senior edző) intéztek kétségbeesve a lányoknak.

A lányok megtapasztalhatták a szülők nélküli lakhatás életformájának előnyeit és hátrányait a táborozás alatt és az együttlakás a tíz ágyas szobában sem jelentett problémát. A legnagyobb probléma a tizenkét nap alatt az volt amikor a szabadidejükben rájöttek arra, hogy nincs Wifi valahol, ahol megfordultak a városban. A közös villamosozás, a metrózás, a Margit-szigeti kirándulás, a Palatinuson való fürdőzés és a mindennapi élelem beszerzés mellett „csak még többet egymással lenni”  volt idejük.

Sajnos a csapat nem tudott teljes létszámban részt venni, pedig ez a tábor nem csak az alapozás szempontjából volt kiemelkedően fontos a csapat számára ( Erus összerakta a kűrt!!!), hanem csapatépítő és önfejlesztő programnak is fantasztikus volt!

Elmondhatjuk, hogy nem csak izmot és korcsolyatechnikát, szinkronban fejlesztettek a lányok, hanem felhőtlenül jól szórakozhattak és nyaralhattak is egyben.

A második nyári tábor már Miskolcon volt, ahogyan szokás, augusztus végén. A Pesten elkezdődött munkába a hiányzó tagok is bekapcsolódtak és a10 nap alatt összeállt a csapat és a kűr. Ami látványban és dinamikában sem szűkölködik. Erus munkáját a 2014-2015-ös szezonban Csilla (Handzó Csilla) ès Andika (Rèpási Andrea) segítik.

Jöhet az új szezon, hajrá lányok!!!!!