Spring Cup, Milánó 2014

Az Európában megrendezésre kerülő Nemzetközi Szinkronkorcsolya versenyek között a Milánóban megrendezet Spring Cup igen rangosnak számít. A 2014. február 13-16-a között megrendezett versenyen 9 Advanced Novice, 13 Junior és 11 Senior cspaat versenyzett 12 ország színeiben.

A Jégvirágos lányok már több alkalommal is jártak itt versenyen, de a 2014-es Advanced Novice csapanak ez az első versenye volt Olaszországban. A Senior csapattal együtt történt az utazás,a „nagylányok „ már természetesen otthonosan mozogtak mind a városban, mind a jégpályán.

Az extra jegek, a kötelező edzések, a versenyek különböző időpontjai miatt a két csapat egyszerre nem tudott mozogni, így komoly szervezés volt az edzőknek, hogy a lányoknak meglegyen a megfelelő idő a pihenésre, az előkészületekre (kötelező edzésre is és versenyre is) a frizurát és a sminket is beleértve, ami kiegészül a verseny előtti bemelegítéssel és mentális felkészítéssel. Mindemellett a két csapat edzőkkel együtt természetesen szurkolni is szeretett volna egymásnak, ami általában őrült rohanások és kapkodások közepette a kűr lefutása után azért összejött. Így torokszakadásig kórusban ment a:

Hó, Mű, Mák, Jégvirág és a Go-go Passon, go-go !!!

SPRING Cup. 2014A lányok alapos felkészülés után egy lendületes, jól megkoreografált programmal érkeztek Milánóba, ahol az edzők (Gulyás Erika és Tatiana Kokoreva) megítélése szerint jó kűrt futottak. Annyi csalódással, hogy a programjuk csak a 11. helyhez volt elegendő. A vezetés szerint a csapat szempontjából hátrányt jelentett a versenyrutin hiánya (a lányok oldaláról), ami -az egyébként technikailag nemzetközi szinten is megfelelő korcsolyatudásuk mellett – az előadásmódjukat is magabiztossá tehette volna; másfelől az sem segített, hogy a bírók és technikai specialisták számára teljesen ismeretlen csapatként léptek jégre. A fentiekből azt a következtetést vonta le a vezetés, hogy a lányokat annyi versenyen kell elindítani, amennyin csak lehetséges és meg kell ragadni minden lehetőséget a fellépésekre.

A megmérettetés színvonalát az emeli ilyenkor, hogy a lányok olyan nagy csapatokkal tudnak együtt versenyezni, akiknek nemzetközileg is elismert a teljesítményük és személyesen is láthatják a többszörös világbajnok csapatokat korcsolyázni.

A verseny talán legkedvesebb mozzanata az volt számunkra, amikor leszólított minket a lelátón az egyik finn csapat vezetése, hogy mi vagyunk-e FrostWork, Miskokc, Hungary. Mikor mondtuk, hogy igen, mi vagyunk, erre a kezünkbe nyomtak egy hatalmas szatyor édességet, hogy akkor tessék, ezt a Tappara Fireblades küldi és sikeres versenyzést kívánnak.