Budapest Cup

A szezon utolsó szinkron versenye volt az Advancednak a Budapest cup Káposztásmegyeren, a Senioroknak pedig a főpróbát jelentette ez a verseny a kanadai Világbajnokság előtt.

Csütörtökön délután a csapat minden tagja kisbusszal felutazott bp-re kivéve Osváth Zsuzsót -csuklótörése miatt- és Vajda Esztit – aki szerdán éjjel megbetegedett.

A regisztrálás és sorsolás a csapatoknak a Hotel Radissonban volt. A nagyon finom meleg, vacsora mindenki igényét kielégítette ami Jégpalotában lett felszolgálva és ezután szállás elfoglalása következett amit mindenki nagyon várt, mivel a nyári tábor alatt itt töltöttek a lányok csaknem két – feledhetetlen élmnyekben gazdag – hetet, így szinte mindenki ismert pályán mozgott. Amit nem kalkulált be senki, hogy most nem nyár volt és a fűtést működtető kazán pont az ott tartózkodás alatt ment tönkre. Félve indultunk neki az éjszakának és a következő napnak is, mivel sem megfázni, sem megfagyni nem szerettünk volna, hiszen a csapat létszáma így is éppen, hogy megvolt. 🙁

A zimankós levegőt, ami a szobákban uralkodott, csak a dupla takarók, a meleg zuhany, és a meleg ruhák és a forró hangulatú gitározással, énekléssel felhevített levegő segítette feledtetni a szoba levegőjénak alacsony hőfokát.

A péntek délelőtti kötelező edzésen nem a legjobb formájukat tudták a lányok hozni, de Répássi Andika egy kis bátorító fagyizással és egy hosszadalmas csapatmegbeszéléssel próbált mindenkit fejben helyrerakni, így az esti versenyen már koncentráltan állhattak a közönség elé, ahol saját maguknak, a bíráknak és a közönségnek is tudták bizonyítani felkészültségüket. Igaz az aranyéremről 0.8 tizeddel lecsúsztak, de Nekünk az ezüst is aranyfénnyel csillogott, hiszen a Tem Berlin csapatától ennyi hátránnyal lemaradni büszkeség lehet Mindenki számára.

A szombati nap a lazításé, a csapatösszetartásé, a verseny további résztvevőinek szurkolásáé és az esti hazautazásé volt. A Team Passion II. Helyezését már csak az utazás közben tudtuk meg, de nagy örömmel fogadtuk, hiszen Nekik nagyon fontosak voltak ezek a pontszámok mivel a VB-re indulásuk előtt most tudták lemérni, hogy a kűrjükben Dohány Andrea belenyúlásaval tett változtatásait mennyire tudják minőségben kivitelezni a nemzetközi pontozóbírók és a hozzáértő specialisták előtt.

Bebizonyosodott a szezonban, hogy a lányaink megállják a helyüket mind a nemzetközi, mind hazai szinkronkorcsolyás mezőnybe.

Gratulálunk Nekik és köszönjük az egész éves szorgalmas, kitartó munkájukat és bízunk a jövő szezonbeli legalább ilyen vagy még nagyobb sikerükben is!